"Goplerier"


Goplerier

En leg med billeder og ord                                                                     "Evidens
                                                                          Med det instrument han havde konstrueret
                                                                                   til måling af tingenes sande natur, er det nu
                                                                                   lykkedes ham at godtgøre, at tingenes

                                                                                   sande natur er præcis, som han havde forventet"
                                                                                   Tekst: Peter Bidstrup   
                                                                                    

I samarbejde med "tekstmager" Peter Bidstrup, har vi skabt begrebet "Goplerier".

Jeg klipper et billede, som det nu passer mig - og Peter tilføjer så sin tekst/tydning af billedet.
Vi blander os ikke i hinandens arbejde!


Vi har lavet følger "programskrift"


Goplernes verden er et parallelt univers, hvor ting og fænomener tilsyneladende har deres eget liv, og hvor finurlige figurer farter omkring i et fluidum, der kunne være luft eller vand eller måske noget helt andet. Indbyggerne hviler i sig selv, opslugt af ukendte gøremål.


Hvert billede er et enkeltstående nedslag i begivenheder eller handlingsforløb, hvis begyndelse og afslutning er ukendte for beskueren. Figurerne røber intet om de følelser og tanker, der gemmer sig bag deres tilsyneladende så troskyldigt åbne blikke.Billederne i sig selv illustrerer således historier, der endnu ikke er fortalt.
Men hvad sker der, hvis man sætter ord på?
Måske viser det sig så, at goplernes verden slet ikke er så forskellig fra vor, som man umiddelbart skulle tro.

Goplerierne gør ikke noget stort væsen af sig, men lur dem, om de alligevel ikke vældig gerne vil tiltrække sig opmærksomhed, især fra folk, der finder glæde ved underfundighed, humor og poesi.


Diego Bang, der har klippet billederne, og Peter Bidstrup, der har nørklet med teksterne, er fra en tid, hvor sæbekassebiler var en selvfølgelig del af drenges virkelighed. Det var i begyndelsen af 1960’erne, og de to kunstnere slog deres folder blandt en flok unger, der havde det lokale boligområde og dets omgivelser som sin legeplads. Så skiltes deres veje, og der gik 50 år, før de ved et tilfælde fandt sammen igen. Deres knæ og rygge egner sig ikke længere til at skubbe rundt med sæbekassebiler, men de leger stadig – nu blot med billeder og ord.


Diego er født i 1950 og uddannet lærer og cand.pæd. Han er forhenværende uddannelseschef på Institut for Menneskerettigheder og skoleleder på Humlebæk Lilleskole. Debuterede med papirklip 2009 og har deltaget i diverse udstillinger, bl.a. på Munkeruphus i Dronningmølle, Hvidovre Censurerede Udstilling og Galleri ØckenLund på Frederiksberg. En del af hans billeder kan i øvrigt ses på hjemmesiden www.diegobang.dk

Peter er født i 1948, uddannet jurist og har været ansat i staten indtil pensioneringen i 2013. Har i en periode har slået sine folder som løs klummeskriver på bagsiden af dagbladet ”Information” og har derudover bl.a. udgivet et par bøger for børn.

Sammen har vi tidligere udstillet vores Goplerier på Espergærde Bibliotek, på PTU i Rødovre, Hornbæk Bibliotek og Hillerød Kunstforenings Juleudstilling 2019.


Billedet er solgt!